Over
Fem31

Fem31 is er voor vrouwen en moeders die verlangen naar een gezond en gelukkig gezinsleven. 

Verlang jij naar een gezond en gelukkig gezinsleven?

Fem31 wil doormiddel van blogs laten zien wat vrouw en moeder zijn werkelijk betekent, wat het zou moeten betekenen en hoe je het praktisch vorm kunt geven. Ik laat je zien hoe je in jouw gezin het goede voorbeeld kunnen geven, en wat dit goede voorbeeld is. Jij hebt sleutels in handen om je gezin te leiden richting een gezond en gelukkig gezinsleven. Ik hoop je daarbij te voorzien van een dosis simpele tips en behapbare acties om je wensen om te zetten in concreet resultaat!

Thema’s

De blog is opgedeeld in de volgende thema’s:

 • God. Deze blogs gaan over het leren kennen van Gods instructies voor gezinnen zoals we die terugvinden in de Bijbel, en over het ontwikkelen van een persoonlijke relatie met je Schepper.
 • Man. Deze blogs gaan over je relatie met je echtgenoot (of misschien ben je niet getrouwd, maar heb je wel een partner) en hoe je deze relatie op een goede manier kunt onderhouden.
 • Kinderen. De blogs met dit thema gaan over opvoeding en onze rol als moeder in het liefhebben, verzorgen, opvoeden en onderwijzen van onze kinderen.
 • Huis. Bij het runnen van een huishouden komt veel kijken en daarover gaan deze blogs: huishoudmanagement, opruimen, schoonmaken, gezond eten, plannen en van je huis een aangenaam thuis maken.
 • Zelfzorg. Je gezin en huishouden draaien niet optimaal als jij niet goed functioneert, en daarom besteed ik ook aandacht aan dit onderwerp. De blogs over zelfzorg richten zich op groeien in geloof (met verdieping onder blogthema God), tijd maken voor rust, het evalueren van je functioneren en van de dagen, aandacht voor je persoonlijke verzorging en gezondheid.
 • Omzien naar anderen. Bediening is een ander woord voor roeping, het gaat over het uitstappen in dat waarvoor jij in feite geboren bent. Dit heeft veel te maken met waar je van binnen naar verlangt en waar je goed in bent, wat je talenten zijn. Deze blogs gaan over hoe je naast de zorg voor je gezin en huishouden breder aandacht en zorg kunt hebben voor je omgeving. Hoe kun je zorgen voor en omzien naar anderen die dat nodig hebben? Wat zijn jouw talenten en interesses en hoe kun je die inzetten om goed te doen in je omgeving?
 • Fem31. Blogs met dit thema bevatten inhoud die te maken heeft met alle bovengenoemde thema’s. Deze blogs geven ook uitleg over de bewust gekozen volgorde van de deelonderwerpen en hoe je zorgt dat elk onderwerp de juiste aandacht krijg in je leven. Tenslotte plaats ik hier nieuwsblogs die informatie geven over de nieuwste ontwikkelingen van Fem31.

Uitgangspunten

De uitgangspunten van waaruit Fem31 werkt:

 • Keep it simple! Eenvoud en overzicht in jullie gezinsleven werkt helend voor jullie allemaal! Het hoeft niet ingewikkeld en het hoeft al helemáál niet elke dag onder stress. En jij als vrouw en moeder hebt hiervoor een heleboel sleutels in handen. Je moet alleen weten hoe je ze gebruikt.
 • Rust, reinheid, regelmaat. Oh zo ouderwets, maar ik geloof er heilig in! We zien in ons eigen gezin hoe goed deze principes werken voor ons allemaal, als we bereid zijn ernaar te leven. Minder stress, meer blijdschap en meer tijd voor wat echt belangrijk is, zijn het resultaat.
 • De Bijbel als leidraad. Ik geloof dat er geen andere leidraad is die beter voor je gezin werkt dan de Bijbel. Dit is dan ook de norm en richtlijn van waaruit ik schrijf en die ik graag met je deel. Geloof me, het is goed voor het welzijn van jou en je gezin!
 • Jullie leven de juiste structuur geven. Zonder structuur ontstaat er chaos en dat is voor niemand goed. Het kan ook zijn dat je wel structuur hebt aangebracht, maar dat deze teveel stress voor jou en je gezin oplevert en/of alleen maar negativiteit brengt. Je moet weten wat de juiste structuur is voor een aangenaam en plezierig gezinsleven.
 • Samenwerken met andere vrouwen. Alleen is maar alleen. Er zijn een heleboel vrouwen en moeders in de wereld die net als jij verlangen naar een goed, blij en gezond gezinsleven. Je moet alleen weten welke vrouwen jou kunnen helpen om je gezinsleven in positieve zin op te bouwen. Fem31 wil jou helpen om die vrouwen te vinden en een relatie met ze op te bouwen, zodat je niet het gevoel hebt dat je er alleen voor staat!

Over mij(n) gezin

Ik ben Lianne Goosens en ik ben getrouwd met Rob. Sinds september 2019 wonen wij samen in hartje Portugal, midden in de bergen. Daarvoor woonden we in Nederland. We zijn inmiddels alweer 12,5 jaar getrouwd en we hebben daarin van alles meegemaakt: problemen in ons huwelijk, ongewenst kinderloos zijn, stress op het gebied van ons werk en sociale leven, (langdurige) ziekte. We kennen vele dieptepunten in ons gezinsleven, maar we zijn er sterker en beter uit gekomen. Drie jaar geleden werd ons gezin eindelijk gezegend met een prachtige dochter en er gaat geen dag voorbij dat we ons niet intens dankbaar voelen om haar! In al onze ellende zijn we op zoek gegaan naar God en hebben we Hem om hulp gevraagd. Gaandeweg leerden we aan de hand van de Bijbel en het ontmoeten van inspirerende mensen steeds meer over Zijn richtlijnen voor een gezond en gelukkig gezinsleven.

Het streven naar een gezond en gelukkig gezinsleven heeft uiteindelijk geleid tot onze keuze om naar Portugal te verhuizen. Dit is uiteraard een hele persoonlijke keuze die aansluit bij wat ons gezin specifiek nodig had en wat we in Nederland niet konden waarmaken. Elementen als leven in de natuur, meer tijd voor ons gezin, meer samen als gezin kunnen werken in plaats van ieder apart, een betere gezondheid, aanpassing van ons levensritme en meer tijd om te zoeken naar Gods plan voor ons leven hebben ervoor gezorgd dat we uiteindelijk hier zijn beland.

Lianne schrijft de blogs, maar Rob is op de achtergrond betrokken en ondersteunt binnen ons gezin, zodat zij tijd heeft om te schrijven! In de toekomst hopen we nog andere initiatieven te starten die jou en je gezin verder kunnen helpen. 

 

Lianne