Over
Fem31

Fem31 richt zich op mama’s van alle leeftijden, met jonge of juist al volwassen kinderen. Ik schrijf vanuit het perspectief van het moederschap en de impact die je als mama hebt op je kinderen, en daarmee ook op de wereld. Hoe jong of oud je kinderen ook zijn, je blijft een belangrijke sleutel in het leven van je kinderen, die mede bepaalt hoe hun toekomst eruit ziet.

Wil jij eraan werken om elke dag een nóg betere moeder te worden?

Fem31 wil doormiddel van blogs laten zien wat moeder zijn werkelijk betekent, wat het zou moeten betekenen en hoe je het praktisch vorm kunt geven. Ik schrijf niet over de dagelijkse beslommeringen van het moeder-zijn, maar over manieren waarop we als moeders daadwerkelijk onze sleutelrol kunnen invullen. Hoe we positiever en slimmer te werk kunnen gaan om onze doelen te bereiken. Hoe we in dit proces van opvoeden onze kinderen het goede voorbeeld kunnen geven, en wat dit goede voorbeeld dan zou moeten inhouden. Ik hoop je daarbij te voorzien van een dosis simpele tips en behapbare acties om je wensen om te zetten in concreet resultaat!

Deze website gaat over de specifieke rol van mama’s, maar kan wellicht ook leuk zijn om te lezen voor mensen met andere rollen in het leven van kinderen. Om moeders tot steun te zijn, om nieuwe inzichten op te doen over opvoeding, of om nog een andere reden. Ik richt me op de mama’s, maar voel je welkom om mee te lezen en te reageren, ook als je géén mama bent!

Thema’s

Naast het specifieke thema opvoeding, zal ik gaandeweg ook aandacht besteden aan de onderwerpen natuur en buiten zijn, gezonde voeding, gezonde gezinsstructuren en andere rollen die je als vrouw en moeder hebt. Verder hoop ik je ook een inkijkje te gaan geven in onze eigen gezinsavonturen: wij staan op het punt om te gaan emigreren naar Portugal! Dit onder andere vanuit het verlangen om kleiner, eenvoudiger en meer buiten te leven, maar ook om meer tijd te hebben voor elkaar als gezin. 

Over de naam

Fem31 verwijst naar een tijdloos concept van een sterke en ondernemende vrouw die haar zaakjes op orde heeft en met vreugde investeert in haar gezin. 

Fem komt van het Engelse woord female. De cijfers 31 verwijzen naar het concept wat te vinden is in één van de boeken van de bijbel, namelijk in Spreuken hoofdstuk 31. Hoewel je geen aanhanger van de bijbel of het christelijk geloof hoeft te zijn om bij Fem31 betrokken te zijn, is het goed te weten dat Fem31 zich laat inspireren door het concept van de sterke en ondernemende vrouw zoals ze hier beschreven wordt. Deze vrouw heeft een eigen gezin met kinderen. Voor Fem31 is zij hét inspirerende voorbeeld voor moeders die veranderwensen willen omzetten in actie, als het gaat om het geluk van henzelf en hun gezin. De normen en waarden van waaruit ik schrijf zijn ook terug te voeren op wat ik leer van de bijbel.

Fem31 gelooft dat het voorbeeld van de sterke vrouw je zal helpen om voldoening te halen uit het leven en om optimaal te kunnen investeren in het geluk en welzijn van je kinderen! Binnenkort hoop ik een blog te schrijven over deze sterke vrouw. Zodra de blog gepost is, zal ik hiernaar verwijzen, zodat je er meer over kunt lezen.

Over mij

Mijn naam is Lianne Goosens. Ik ben 11 jaar getrouwd met Rob en sinds 2,5 jaar mama van een dochtertje. Het duurde 8 jaar voordat onze kinderwens eindelijk in vervulling ging. Door het lange wachten is het opvoeden van onze dochter voor mij een proces waar ik dagelijks heel bewust mee bezig ben. Nog elke dag voel ik een diepe dankbaarheid die ik moeilijk in woorden kan uitdrukken, maar die me drijft tot vragen als: wat is de beste opvoeding die ik mijn dochter kan geven? Wat is de rol van haar vader in deze opvoeding en wat die van mij? Hoe geef ik haar zoveel mogelijk van mijn tijd, energie, liefde, aandacht en kennis mee, zodat ze op zal groeien tot een gelukkig en evenwichtig persoon die dagelijks haar eigen waarde zal kunnen en willen toevoegen aan deze wereld? 

Naast mijn passie voor het gezinsleven en de opvoeding van kinderen, ben ik een groot fan van de natuur en het buitenleven (en dit zie ik nu al terug in onze dochter). Verder houd ik me graag bezig met naaien, schrijven en lezen. 

De beschrijving van de vrouw uit Spreuken 31 vind ik fascinerend en geeft mij de inspiratie voor het schrijven van deze blog, maar ook voor het leven van mijn eigen leven als vrouw, echtgenote en moeder (wat ik met zoveel liefde en plezier doe). 

 

Lianne