Nieuwe website voor de beste mama-versie van jezelf!

Dit is de eerste blog die ik schrijf sinds mijn website in de lucht is. Er zijn al twee andere blogs gepost die ik eerder al eens had geschreven, maar nu gaat het bloggen officieel van start. Een beetje spannend is het wel, maar eigenlijk voel ik me vooral heel erg opgetogen! Ik heb lang gedroomd van een online platform waarop ik mijn gedachten en ervaringen zou kunnen gaan delen, en nu is dat moment dan eindelijk daar gekomen. In deze blog wil ik je in grote lijnen vertellen wat je hier zoal zult gaan lezen.

“Over opvoeding: voor mama’s, en…?”

Mijn blog is in eerste instantie voor mama’s van alle leeftijden, met jonge of juist al volwassen kinderen. Ik schrijf vanuit het perspectief van het moederschap en de impact die je als mama hebt op je kinderen (en daarmee ook op de wereld). Hoe jong of oud je kinderen ook zijn, je blijft een belangrijke sleutel in het leven van je kinderen. Jij bepaalt mede hoe hun toekomst eruit ziet! Ik wil in mijn blogs laten zien wat moeder zijn werkelijk betekent, wat het zou moeten betekenen en hoe je het praktisch vorm kunt geven. Ik schrijf niet over de dagelijkse beslommeringen van het moeder-zijn, maar over manieren waarop je als moeder daadwerkelijk je sleutelrol kunt invullen. Hoe je positiever en slimmer te werk kunt gaan om je doelen te bereiken. Hoe je in het proces van opvoeden je kinderen het goede voorbeeld kunt geven, en wat dit goede voorbeeld dan zou moeten inhouden. Ik hoop je daarbij te voorzien van een dosis simpele tips en behapbare acties om je wensen om te zetten in concreet resultaat!

Als mama sta je niet alleen in het verzorgen, liefhebben, steunen en opvoeden van je kinderen. Er zijn papa’s, opa’s, oma’s, ooms, tantes, vrienden, leraren en allerlei andere mensen in de samenleving. De meeste mensen hopen dat onze kinderen zullen opgroeien tot gelukkige volwassenen, die hun eigen waarde op een positieve manier weten bij te dragen aan de maatschappij. Toch heeft elk van deze mensen een eigen specifieke rol te vervullen in het leven van kinderen. Deze website gaat over de specifieke rol van mama’s, maar kan ook leuk zijn om te lezen voor mensen met andere rollen. Om moeders tot steun te zijn, om nieuwe inzichten op te doen over opvoeding, of om nog een andere reden. Ik richt me op de mama’s, maar voel je welkom om mee te lezen en te reageren, ook als je géén mama bent!

“Buiten zijn, gezond eten, en andere thema’s”

Naast het specifieke thema opvoeding, zal ik gaandeweg ook aandacht besteden aan de onderwerpen natuur en buiten zijn, gezonde voeding, gezonde gezinsstructuren en andere rollen die je als vrouw en moeder hebt. Verder hoop ik je ook een inkijkje te gaan geven in onze eigen gezinsavonturen: wij staan op het punt om te gaan emigreren naar Portugal! Dit onder andere vanuit het verlangen om kleiner, eenvoudiger en meer buiten te leven, maar ook om meer tijd te hebben voor elkaar als gezin.

Uiteraard schrijf ik vanuit een bepaalde levensovertuiging, zoals iedereen dat doet. Meer hierover lees je op de pagina “Over” op mijn website. Hier lees je ook waarom de blog Fem31 is genoemd. Fem31 is het kader en de overtuiging van waaruit ik schrijf. Of je je hier nu wel of niet (volledig) in kunt herkennen, ik hoop van harte dat mijn blogs steun, bemoediging en inzicht kunnen geven in de opvoeding van onze kinderen!

Liefs, Lianne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.