De zes belangrijkste aandachtsgebieden van een moeder

Fem31 is nog geen jaar oud, en er vindt al een verandering van koers plaats! Toen ik startte met deze blog, had ik een bepaalde droom over wat ik met de website wilde bereiken. Die droom ontstond toen ik nog in Nederland woonde en mijn omstandigheden erg verschilden van mijn huidige omstandigheden. Mijn droom was om inspirerende en bemoedigende content te schrijven voor vrouwen en moeders die verlangen naar een gezond en gelukkig gezinsleven. Hoewel de droom onveranderd is, heb ik mijn doelstellingen opnieuw onder de loep genomen.

Een persoonlijke ontwikkeling

Vijf maanden geleden verhuisde ik met mijn gezin naar Portugal. Dit besluit namen wij vrij onverwacht nádat ik net opdracht had gegeven voor het laten bouwen van deze website. In de voorbereiding naar onze emigratie ben ik gewoon van start gegaan met het bloggen, maar toen we hier eenmaal aankwamen, werd het erg moeilijk om het bloggen door te zetten. Al onze aandacht ging naar het settelen en wennen aan de nieuwe omgeving. Inmiddels zijn we al aardig gesetteld en zo ontstond er weer ruimte om met de blog bezig te gaan.

In de afgelopen maand heb ik veel tijd genomen om na te denken over de te varen koers. Zo kwam ik erachter dat ik in Nederland mijn werkelijke droom voor Fem31 niet goed durfde neer te zetten. Ik schreef niet volledig over wat ik eigenlijk voor ogen had. Dit had met verschillende dingen te maken, maar vooral met mijn eigen onzekerheid, de druk die ik voelde om geld te gaan verdienen en met het gevoel dat ik aan bepaalde verwachtingen moest voldoen om lezers te krijgen.

De website is ontstaan toen ik in een periode van ziekte bezig was met re-integratie en concludeerde dat ik moest gaan doen waar ik echt blij van werd. Hoewel ik altijd heb gedroomd van een eigen platform om op te schrijven, nam ik er nooit de tijd voor om dit te realiseren. Ik heb de neiging om dingen die ik erg leuk vind voor me uit te schuiven, omdat het niet voelt als werken. Klinkt dat gek? Als ik bezig ben met wat ik heel erg leuk vind, heb ik het gevoel dat ik niet hard genoeg werk! Zelfs toen ik startte met bloggen, pushte ik mezelf om iets groots neer te zetten waarvan ik dacht dat anderen dat van mijn verwachtten, omdat het dan meer als werken voelde. Ik bleef niet volledig bij wat ik van binnen wist dat ik moest gaan neerzetten. En dat voelt dan inderdaad als heel hard werken..

In Portugal zijn we in de rust gekomen als gezin en heb ik zicht gekregen op hoe verder te gaan met deze website. Ik ben dankbaar dat de website er gekomen is, ook al moest ik er eerst een duwtje voor in de rug krijgen. Zonder mijn re-integratie ervaring had ik nu misschien nog steeds geen platform gehad! Maar nu ben ik dankbaar voor de nieuwe setting waarin we terecht gekomen zijn en de inzichten die ik gekregen heb over Fem31. Ik zal je daarom laten zien welke wijziging van koers er gaat plaatsvinden.

De zes belangrijkste aandachtsgebieden voor een vrouw en moeder

Ik focuste me eerder vooral op het thema opvoeding, met af en toe aandacht voor de relatie met je partner of andere zaken. De naam Fem31 is echter gebaseerd op een modelvrouw uit de Bijbel, waarbij mijn bedoeling was om te focussen op de zes belangrijkste aandachtsgebieden die de Bijbel schetst voor een vrouw en moeder:

  1. God
  2. Je man
  3. Je kinderen
  4. Je huis
  5. Zorgen voor jezelf
  6. Omzien naar anderen

Over al deze gebieden zal ik gaan schrijven en ik zal je laten zien waarom juist deze gebieden voor jou belangrijk zijn, waarom ze in deze volgorde staan, hoe ze met elkaar samenhangen en hoe je dan komt tot een gezond en gelukkig gezinsleven.

Wat Fem31 vanaf nu anders gaat doen

Fem31 was eerst een eenmanszaak: hij stond op mijn naam. Fem31 wordt nu echter een bedrijf van mij en mijn man samen. Hoewel het bedrijf zich focust op vrouwen en moeders, kan ik alle plannen en ideeën die we hebben richting de toekomst niet uitvoeren zonder zijn inzet en steun op de achtergrond. In Portugal zijn we tot de conclusie gekomen dat we het samen willen gaan dragen. We hebben nog veel meer plannen naast het bloggen, maar voorlopig richten we ons erop dat ik ga schrijven!

In het verleden schreef ik dat Fem31 zich ook wil inzetten om moeder te helpen die naast de zorg voor hun gezin moeten of willen werken. Deze focus laten we los. Hoewel het soms aan bod zal komen, is het niet langer een hoofddoel van Fem31. We willen ons echt gaan focussen op bovenstaande zes deelgebieden in het leven van een vrouw, omdat we geloven dat ze het belangrijkste zijn. Werk kan daar een onderdeel van zijn, maar is geen doel op zich.

Meer informatie

Op de pagina “Over Fem31” kun je nu al meer lezen over de zes deelgebieden en wat voor blogs je hierover kunt verwachten. De inhoud van deze pagina is inmiddels aangepast aan de gewijzigde koers. Naast de deelgebieden, blog ik ook over Fem31 als geheel: dit zijn blogs die meer gaan over de samenhang tussen alle deelgebieden, en blogs met nieuws over onze laatste ontwikkelingen. Het doel is om toe te werken naar minimaal 1 blog per week, met een vast ritme voor de thema’s. Je weet dan straks precies wanneer je weer content van een bepaald onderwerp kunt verwachten. Dit geeft je ook de gelegenheid om te kiezen waar je wel en niet meer over wilt lezen.

Ik hoop dat mijn blogs je zullen inspireren en helpen om jouw gezin te zien groeien richting een gezond en gelukkig gezin!

Veel liefs, Lianne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.